Начало За нас Реклама Контакти

Телешко с тъмна бира и чеснови кнедли

Снимка за Телешко с тъмна бира и чеснови кнедли
180
Време за приготвяне: 180 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Сладостта на тъмната бира чудесно се съчетава с телешкото месо, като придава на вкуса му дълбочина и карамелени нотки. И за да остане рецептата в региона на Средна Европа, ние предлагаме към нея ароматни кнедли, които успешно заместват традициония за страната ни хляб.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1 кг телешки шол, нарязан на кубчета
  • 3 с. л. брашно
  • 2 с. л. олио
  • 1 клонче  чубрица
  • 500 г дребни лукчета
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 200 г гъби
  • 1 кубче MAGGI® бульон Телешки ребърца
  • 2 ч. ч. тъмна бира
  • за кнедлите:
  • 1½ ч. ч. брашно с набухватели
  • ½ ч. л. чесън на прах или 1 пресована скилидка чесън
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч. л.  MAGGI® Апетит
  • 50 г студено масло
  • 3 с. л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се овалва в брашното и се запържва на 3 части до златисто в загрятото олио.

  2. 2.

    В същата мазнина се слагат лукчетата и чесънът, разбъркват се около минута и се добавят гъбите. Бъркат се 3-4 мин. Месото, лукчетата и гъбите се прехвърлят в глинен или топлоустойчив съд за печене. Натрошава се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца, слага се чубрицата и се налива бирата. Всичко се запича за около 2 часа във фурна на 160° С.

  3. 3.

    Брашното се смесва с чесъна, магданоза, чубрицата и MAGGI® Апетит. Слага се маслото и се стрива на трохи. Добавя се сметаната и се оформя тесто. Правят се 10-12 топки.

  4. 4.

    Топките се пускат в съда с месото и ястието се запича без капак още 20 мин., докато кнедлите порозовеят.


Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари