Начало За нас Реклама Контакти

Телешко с картофи и червено зеле

Снимка за Телешко с картофи и червено зеле
180
Време за приготвяне: 180 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Средноевропейското внушение на тази рецепта със сигурност ще ви впечатли с интензивните си аромати на подправки и балансирания си вкус.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 1,2 кг телешки шол, нарязан на кубчета
  2. 2 с. л. брашно
  3. 2 с. л. масло
  4. 1 с. л. олио
  5. 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  6. 2 моркова, нарязани на кръгчета
  7. 1 скилидка чесън, нарязана
  8. 2 кубчета MAGGI® бульон Телешки ребърца
  9. 2 стръка мащерка
  10. 1 дафинов лист
  11. 2 картофа, нарязани на много тънки кръгчета
  12. за зелето:
  13. 1 малко червено зеле, фино нарязано
  14. 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
  15. 60 мл винен оцет
  16. 1 с. л. мед
  17. 1 дафинов лист
  18. 1 стрък мащерка
  19. 2 с. л. зехтин
  20. 1 с. л. масло
  21.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се овалва в брашното и се запържва до зачервяване в загретите масло и олио. Изважда се. В същата мазнина се слагат лукът, морковът и чесънът, и се разбъркват 3-4 мин. Налива се 1 л вряща вода и се натрошават кубчетата MAGGI® бульон Телешки ребърца. В топлоустойчив съд за печене се слага месото и се залива със зеленчуците и бульона. Добавят се мащерката и дафиновият лист.

  2. 2.

    Зелето се разбърква с лука, оцета, меда, дафиновия лист, мащерката, зехтина и сол на вкус. Слага се в тавичка, покрива се с малки точици от маслото, завива се с алуминиево фолио и се пече във фурната 1-1,5 ч. Ако фурната е с вентилатор, месото и зелето могат да се пекат едновременно на две нива.
     


Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари