Начало За нас Реклама Контакти

Телешко с чушки в уок

Снимка за Телешко с чушки в уок
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Телешкото месо е изключително подходящо за бързото и горещо готвене в уок, защото изисква съвсем кратка температурна обработка.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г телешко контрафиле
  • 4 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
  • 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
  • 2 червени чушки, нарязани на ивички
  • 2 жълти чушки, нарязани на ивички
  • 1 зелена чушка, нарязана на ивички
  • 60 мл лек соев сос
  • 1 с. л. вермут или бяло вино
  • 1 с. л. оризов оцет
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 ч. л. джинджифил, фино настърган
  • 1 ч. л. люта чушка, ситно нарязана, по желание
  • 1 ч. л. нишесте

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се нарязва на тънки филии и всяка се нарязва напречно на мускулните влакна на тънки дълги ивици.

  • 2.

    Уокът се загрява на силен огън, докато започне да пуши. Налива се половината от олиото и веднага се слага една трета от месото. Разбърква се, докато леко се зачерви. Изважда се и по същия начин се изпържват останалите две части от месото. Ако има нужда, се добавя още лъжица от олиото.

  • 3.

    В същата мазнина се слага лукът, разбърква се и се добавят чушките. Бъркат се, докато леко започнат да се зачервяват.

  • 4.

    Смесват се соевият сос, виното, оцетът, чесънът, джинджифилът, лютата чушка и нишестето.

  • 5.

    В уока се смесват зеленчуците с месото и се прибавя сосът. Разбърква се 1 мин. на силен огън, докато сосът се сгъсти.

Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари