Телешко с броколи и гъби
Готвенето в уок, като в тази рецепта, е много подходящо за малки парчета телешко месо, заради краткото време и високата температура - две условия, които гарантират чудесен резултат.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
- 500 г телешко филе, нарязано на тънки ивици
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 8 скилидки чесън, цели
- 300 г броколи, нарязани на розички
- 250 г гъби, нарязани на четвъртини
- 1 ч. л. червен пипер
- 4 с. л. соев сос
- сусамово олио, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се загрява в уок и месото се изпържва на 3 порции за 2-3 мин. Изважда се и се държи на топло.
- 2.
В същата мазнина се слагат лукът, чесънът и броколите и се запържват за 5-6 мин. Добавят се гъбите и червеният пипер. Разбъркват се 2-3 мин.
- 3.
Телешкото месо се връща в уока, залива се със соевия сос и няколко капки сусамово олио, разбърква се още около минута и се сервира горещо.