Начало За нас Реклама Контакти

Телешко Линдстрьом

Снимка за Телешко Линдстрьом
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това е нашата версия на едно класическо шведско ястие, което за пръв път е сервирано през далечната 1850 г. в хотел "Вит" в гр. Калмар и е наречено на своята авторка Анна Мария Линдстрьом. Между другото това рядко се случва. Обикновено ястията носят имената на известните личности, които са ги похапвали, а не на тези, които са ги измислили.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 450 г фино скълцано или мляно телешко месо
  • 4 жълтъка
  • 4 с. л. сметана
  • 1 малък сварен картоф, нарязан на малки кубчета
  • 3 с. л. мариновано или сварено червено цвекло, нарязано на фини кубчета
  • 2 с. л. настърган лук
  • 1 с. л. каперси, или нарязани кисели краставички
  • 1 кубче MAGGI® Костиля бульон
  •   бял пипер на вкус
  • 4 с. л. масло за пържене
  • за гарниране:
  •   пържени картофи
  • 4 яйца на очи

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се месото с жълтъците, картофите, каперсите, цвеклото и лукът. Прибавя се MAGGI® Костиля бульон, разтворен в сметаната.

  2. 2.

    Оформят се 4 хубави големи кюфтета - бургери.

  3. 3.

    Пържат се от двете страни, докато почервенеят. Не бива да се препържват. Вътре трябва да останат леко розови.

Сервират се с пържени картофи, препечени филийки и яйца.

Галерия
Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари