Начало За нас Реклама Контакти

Телешко къри с кокосово мляко

Снимка за Телешко къри с кокосово мляко
240
Време за приготвяне: 240 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ренданг е едно от най-известните индонезийски ястия и често се приготвя за важни празници. Тази рецепта е нашата интерпретация на ароматната тропическа гозба.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 мл кокосово мляко
  2. 2 листа от кафърски лайм или 1 ч. л. настъргана кора от лайм
  3. 1 пръчка канела
  4. 1 стрък лимонена трева или паста от лимонена трева
  5. 1 с. л. настърган джинджифил
  6. 1 с. л. олио
  7. 1 глава лук, ситно нарязана
  8. 5 скилидки чесън, ситно нарязани
  9. 1 щипка настъргано индийско орехче
  10. 1 ч. л. самбал олек или друг лют сос
  11. 500 г телешки шол, нарязан на кубчета
  12.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кокосовото мляко се загрява постепенно в уок. Щом заври, се добавят лимонената трева, канелата и листата от лайм.

  2. 2.

    В загрятото олио се слагат лукът, чесънът, джинджифилът, индийското орехче и лютата паста. Разбъркват се кратко и се слагат в млякото. Добавя се месото, сол на вкус, покрива се с капак и се оставя да къкри поне 3 часа. Ястието може да се сложи във фурната в топлоустойчив съд с капак за 3 часа на 150˚ С


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари