Начало За нас Реклама Контакти

Телешко бонфиле с пюре от кестени

Снимка за Телешко бонфиле с пюре от кестени
75
Време за приготвяне: 75 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В Тоскана, Емилия Романя и други централни и северни части на Италия кестените са висока почит, наричат ги хлябът на гората и на някои места дори са защитени с географски наименования за произход. Ще се уверите, че кестеновото пюре в тази съблазнителна рецепта от менюто на Osteria da Rado, със своя нежен и плътен вкус с леко сладък оттенък е съвършен партньор на вкусните телешки стекове.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг телешко бонфиле
  2. 70 г брашно от кестени
  3. 160 г кестени, почистени и изпечени
  4. 80 г масло
  5.  зехтин
  6. 30 г лук
  7. 400 мл прясно мляко
  8.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бонфилето се нарязва на малки стекове, които се запечатват в добре загрят тиган за 3-4 мин. от всяка страна. Подправят се със сол и пипер, покриват се с капак и се оставят да починат 5-10 мин.

  2. 2.

    През това време брашното от кестени се позапържва в разтопеното и загрято заедно с малко зехтин масло. Добавя се лукът. Когато брашното покафенее, се налива млякото на тънка струя, като пюрето се бърка постоянно. Слагат се натрошените кестени и се подправя със сол и пипер.

  3. 3.

    Стековете се поднасят гарнирани с още топлото кестеново пюре.
     

Вместо пресни кестени може да използвате консервирани, но тогава няма нужда да ги печете.

Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари