Телешко бонфиле с пюре от кестени
В Тоскана, Емилия Романя и други централни и северни части на Италия кестените са висока почит, наричат ги хлябът на гората и на някои места дори са защитени с географски наименования за произход. Ще се уверите, че кестеновото пюре в тази съблазнителна рецепта от менюто на Osteria da Rado, със своя нежен и плътен вкус с леко сладък оттенък е съвършен партньор на вкусните телешки стекове.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг телешко бонфиле
- 70 г брашно от кестени
- 160 г кестени, почистени и изпечени
- 80 г масло
- зехтин
- 30 г лук
- 400 мл прясно мляко
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Бонфилето се нарязва на малки стекове, които се запечатват в добре загрят тиган за 3-4 мин. от всяка страна. Подправят се със сол и пипер, покриват се с капак и се оставят да починат 5-10 мин.
- 2.
През това време брашното от кестени се позапържва в разтопеното и загрято заедно с малко зехтин масло. Добавя се лукът. Когато брашното покафенее, се налива млякото на тънка струя, като пюрето се бърка постоянно. Слагат се натрошените кестени и се подправя със сол и пипер.
- 3.
Стековете се поднасят гарнирани с още топлото кестеново пюре.
Вместо пресни кестени може да използвате консервирани, но тогава няма нужда да ги печете.