Телешко бонфиле с мащерка на тиган
Вдъхновено от знаменитото италианско отношение към храната, това бързо и лесно за приготвяне, но щедро на аромати и вкусове, ястие е едно добро предложение за приятна вечеря след работния ден. Потопете се в средиземноморските ухания и оставете всички грижи за следващия ден.
СъставНеобходими продукти за 4
- 800 г телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета х 200 г
- 2 ч.л. смлян шарен пипер
- 1 ч.л. листа от прясна мащерка
- 100 мл зехтин
- сок от 1 лимон
- 1 ч.л. фино настъргана кора от лимон
- 2 ч.ч. рукола
- 2 с.л. лучени кълнове
- 100 г пармезан
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се посолява, намазва се със зехтин и се обтрива със сместа от шарен пипер и мащерка. Слага се да се запече върху загрят грил-тиган по 2 мин. от двете страни. Оставя се да почине 2-3 мин. и всяко парче се нарязва на много тънки резени.
- 2.
Порциите се оформят, като на дъното на всяка чиния се слагат парчетата месо, покриват се с листа рукола и лучени кълнове и се поръсват с фини резени пармезан, нарязани с помощта на картофобелачка.
- 3.
Сокът от лимон се разбива с останалия зехтин и кората от лимон и се посолява. С получения сос се заливат месото и зеленчуците.