Начало За нас Реклама Контакти

Телешко бонфиле с мащерка на тиган

Снимка за Телешко бонфиле с мащерка на тиган
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вдъхновено от знаменитото италианско отношение към храната, това бързо и лесно за приготвяне, но щедро на аромати и вкусове, ястие е едно добро предложение за приятна вечеря след работния ден. Потопете се в средиземноморските ухания и оставете всички грижи за следващия ден.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 800 г телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета х 200 г
  • 2 ч.л. смлян шарен пипер
  • 1 ч.л. листа от прясна мащерка
  • 100 мл зехтин
  •   сок от 1 лимон
  • 1 ч.л. фино настъргана кора от лимон
  • 2 ч.ч. рукола
  • 2 с.л. лучени кълнове
  • 100 г пармезан
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се посолява, намазва се със зехтин и се обтрива със сместа от шарен пипер и мащерка. Слага се да се запече върху загрят грил-тиган по 2 мин. от двете страни. Оставя се да почине 2-3 мин. и всяко парче се нарязва на много тънки резени.

  2. 2.

    Порциите се оформят, като на дъното на всяка чиния се слагат парчетата месо, покриват се с листа рукола и лучени кълнове и се поръсват с фини резени пармезан, нарязани с помощта на картофобелачка.

  3. 3.

    Сокът от лимон се разбива с останалия зехтин и кората от лимон и се посолява. С получения сос се заливат месото и зеленчуците.


Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари