Телешки разсол с кашкавал
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг телешки шол
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 моркова, нарязани на едро
- 100 г целина, нарязана на кубчета
- 1 дафинов лист
- 1 ч. л. черен пипер на зърна
- 1 ч. л. мащерка
- 3 с. л. олио
- 2 с. л. брашно
- 3 с. л. кисело мляко
- 2 яйца
- 200 г настърган кашкавал
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се измива и се слага да се вари с морковите, целината, дафиновия лист, мащерката, солта и черния пипер на зърна. Когато е готово, се нарязва на средно големи кубчета и се слага в тавичка.
- 2.
В сгорещената мазнина се задушава за 2-3 мин. лукът, прибавя се брашното, леко се запържва, залива се с 2 ч.ч. от бульона, в който е вряло месото. Прибавя се и киселото мляко. След 4-5 мин. се сваля от огъня и се прибавят разбитите яйца.
- 3.
С получения сос се залива месото и се поръсва с настъргания кашкавал. Запича се в загрята фурна за 10-15 мин. Поднася се топло, поръсено с пресен магданоз.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари