Начало За нас Реклама Контакти

Телешки медальони с аспержи и сушени домати

Снимка за Телешки медальони с аспержи и сушени домати
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Аспержите внасят финес във вкуса на всяко ястие, а сушените домати допринасят с пикантност и дълбочина. Все пак общият резултат на това ястие от бистро Sage в Бистрица зависи най-вече от качеството на месото, на което собствениците на заведението държат особено много.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г телешко бонфиле
  • 4 резена бекон
  • 10 аспержи, почистени и бланширани
  • 80 г сушени домати
  • 100 мл червено вино
  • 3-4 листа салвия
  • 100 г масло
  •  ситно нарязан магданоз
  •  сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се нарязва на 4 медальона, всеки по 200 г. Овкусяват се добре със сол и черен пипер. Всеки медальон се увива с парченце бекон.

  • 2.

    Медальоните се запържват в загрят тиган със зехтин по 1-2 мин. от всяка страна. След това тиганът се слага в предварително загрята на 180° С фурна за още 4-5 мин. Когато достигнат желаната готовност, медальоните се изваждат в отделна загрята купа и се завиват с алуминиево фолио. В същия тиган се добавят сушените домати и аспержите, разбъркват се 1-2 мин. и се задушават с виното.

  • 3.

    Към края се прибавят салвията, маслото и магданозът, след което сосът се редуцира до желаната гъстота.

  • 4.

    Медальоните се сервират, като се слагат в средата на чинията, а отгоре се подреждат сушените домати и аспержите. Готовото ястие се залива със соса.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари