Телешки кюфтенца в картофена коричка
Каквото и да си говорим, пържената храна е вкусна. И понеже е хубаво да внимаваме с нея, рецептите трябва да са наистина добри. Като тези сочни кюфтенца, завити с хрупкави картофки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г телешка кайма
- 1 с. л. заквасена сметана
- 1 с. л. лук, ситно нарязан, пресен или кромид
- 600 г картофи
- 3 с. л. брашно
- 1 яйце, разбито
- 1 ч. л. шарен пипер, смлян
-
50 мл олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Каймата се омесва добре със сметаната, лука и сол на вкус. Оформят се 8 плоски кюфтенца.
- 2.
Картофите се обелват, настъргват се на ситно ренде и много добре се изстискват от целия отделен сок. Разбъркват се с шарения пипер. Вземат се по 1 с. л. от картофите и се разстила на тънък кръг върху фолио. Трябва да се получат 16.
- 3.
Кюфтенцата се овалват в брашно и след това в разбито яйце. Слагат се върху картофените кръгове и отгоре се покриват с друг кръг. Притискат се добре.
- 4.
Изпържват се в загрятото олио на среден огън от двете страни. Запичат се в загрята фурна на 200° С още 10 мин. Поднасят се със сезонна салата.