Начало За нас Реклама Контакти

Телешка супа с естрагон

Снимка за Телешка супа с естрагон
150
Време за приготвяне: 150 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Време е за една от рецептите за ароматна, хранителна и дори "животоспасяваща" месна супа, на които се дължи част от славата на унгарската гастрономическа традиция.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г телешки джолан
  2. 1 с. л. листа от естрагон
  3. 4 с. л. оцет
  4. 4 моркова, нарязани на малки кубчета
  5. 1 резен целина, нарязан на кубчета
  6. 4 с. л. лимонов сок
  7. 2 с. л. масло
  8. 2 с. л. брашно
  9. 200 г заквасена сметана
  10.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Листата от естрагон се заливат с горещия оцет и се оставят да изстинат.

  2. 2.

    Месото се нарязва на малки кубчета, измива се и се залива с 1,5 л студена вода. Слага се да заври, като непрекъснато се обира отделената пяна. Когато престане да образува пяна, се добавят нарязаните моркови и целина. Посолява се на вкус и се оставя да къкри заедно с 2 с. л. от лимоновия сок, докато месото омекне.

  3. 3.

    Маслото се сгорещява и се разбърква с брашното. Охлажда се леко и се разбърква със сметаната. Добавя се към супата. Оставя се да поври 4-5 мин. Овкусява се с отцедения от оцета естрагон и останалия лимонов сок. Ако да има нужда, се добавя малко и от естрагоновия оцет.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари