Начало За нас Реклама Контакти

Таратор от маруля и репички

Снимка за Таратор от маруля и репички
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

В българския традиционен рецептурник тараторът с маруля не е популярен, но съществува, а тази фюжън версия го допълва с някои типично италиански кулинарни идеи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 крехка маруля
  • 1 връзка репички
  • 800 г кисело мляко
  • за пестото:
  • 1 връзка копър, ситно нарязана
  • 4 с. л. запечени орехови ядки
  • 60 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън, нарязана
  •  сол на вкус
  • за брускетата със сушени домати:
  • 8 филийки чабата или франзела
  • 4 половинки сушени домати, мариновани в олио
  • 2 с. л. олио от доматите
  • 1 с. л. нарязани листа от магданоз

Начин на приготвяне

  • 1.

    За брускетата сушените домати се нарязват на ситно и се пасират заедно с олиото на пастет. Филийките се намазват с тънък слой от пастета и се запичат на 160° С за 10 - 15 мин., докато се зачервят ръбчетата им.

  • 2.

    За пестото всички продукти се пасират заедно. За по-изявена структура може да се оставят парченца непасирани орехи.

  • 3.

    Марулята се нарязва по дължина на тънки ивички, които след това се срязват на 3-4 места по дължината на листата. Смесват се с разбитото кисело мляко и нарязаните репички и се подправят със сол на вкус.

  • 4.

    Тараторът се сипва в купички и отгоре се гарнира с лъжица-две от пестото и със запечените хлебчета.


Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари