Талятели с тиквички и сметана
Тази рецепта спокойно може да се кандидатира за класическа, но нейната изпитана успешност ви гарантира, че няма да сгрешите, ако някоя понеделник вечер поднесете блюдо с топли талятели, от които се надига пара и букет от аромати на чесън, сметанова масленост и свежи пресни тиквички.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 300 г талятели или спагети
- 1 с. л. зехтин Екстра Върджин
- 1 тиквичка, нарязана на ивици
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 150 мл сметана
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Талятелите се сваряват според указанията на опаковката, след което се отцеждат.
- 2.
В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се, като се внимава да не почервенява много, и прибавят парчетата тиквичка. Разбъркват се 3-4 мин., докато станат крехки и се налива сметаната. Подправя се със сол и пипер на вкус.
- 3.
Талятелите се сипват в соса, разбъркват се и се сервират веднага със зелени подправки.
Вариации - Заменете тиквичките с гъби.