Талятели с каперси и пушена сьомга
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Маслената плътност на сметаната и пушената риба в тази рецепта се балансира с искрящата ферментирала свежест на каперсите и анасоновия акцент от копъра.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г пресни талятели
- 2 с. л. мариновани каперси, нарязани
- 1½ ч. ч. сметана 35%
- 200 г пушена сьомга
-
2 с. л. копър, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- 1.
Каперсите се слагат в лъжица сгорещен зехтин, за да се засили ароматът им, налива се сметаната. Когато заври, се прибавят сьомгата, нарязана на малки парченца, и копърът. Отстранява се от огъня.
- 2.
Пастата се сварява за 3 мин. в подсолена вода, прецежда се и веднага се сипва в соса. Поднася се веднага
Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари