Начало За нас Реклама Контакти

Тальолини ал тартуфо неро

Снимка за Тальолини ал тартуфо неро
60
Време за приготвяне: 60 мин. + 2 часа отлежаване на тестото
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази паста от менюто на столичната Osteria da Rado е нещо като вкусовата квинтесенция на Северна Италия. Комбинацията между дълбокия прелъстителен вкус на трюфела, уханните манатарки и млечно-масленото кадифе на сметаната определено води всекиго до откровено облизване на пръстите.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за тестото за прясна паста:
  2. 300 г брашно
  3. 3 яйца
  4.  щипка сол
  5. за трюфеловия сос:
  6. 50 г паста от трюфел
  7. 50 г моркови
  8. 50 г целина
  9. ¼ глава лук
  10. 3 скилидки чесън
  11. 80 г масло
  12. 250 г манатарки
  13. 350 мл сметана
  14.  магданоз
  15. 50 г пармезан
  16.  трюфелов зехтин
  17.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се добавят към брашното, слага се щипка сол, тестото за пастата се омесва и се оставя 2 часа в хладилник. С помощта на машинка за паста се правят тальолини.

  2. 2.

    За соса морковите, целината, лукът и чесънът се нарязват на много ситно и се разбъркват 3-4 мин. в стопеното масло на среден огън. Добавят се манатарките и се разбърква още 5 мин. Слага се пастата от трюфел, налива се сметаната и се подправя със сол и пипер.

  3. 3.

    Пастата се слага в подсолена вряща вода и се вари около 2 мин. Отцежда се, размесва се със соса и се добавя магданозът. При сервиране се поръсва с пармезан и се полива с трюфеловия зехтин.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари