Начало За нас Реклама Контакти

Сютляч

Снимка за Сютляч
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Уж е като нашенското мляко с ориз, но не съвсем. Сютлячът е фин кремообразен десерт с апетитна запечена коричка и никога не го сервират в българските детски градини. Рецептата е на ресторант Тюркоаз.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 50 г ориз
  2. 1 л прясно мляко
  3. 50 г нишесте
  4. 1 ч. ч. захар
  5. 1 жълтък
  6. 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Оризът се слага да заври с 1 ч. ч. вода, добавят се затопленото мляко, захарта и разреденото в малко студена вода нишесте. Вари се на тих огън, докато се сгъсти. Малко преди са се махне от огъня, се прибавят ванилията и жълтъка.

  2. 2.

    Сютлячът се сипва в малки глинени съдове и се пече във фурна на водна баня, докато се получи златиста коричка. По желание се поръсва с канела.
     


Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари