Начало За нас Реклама Контакти

Леден крем от праскови

Снимка за Леден крем от праскови
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 5 часа във фризера
Подходяща напитка - вино

Уникалният аромат на прасковата е чудесен в свежи десерти със сметана, чийто млечен характер извисява присъствието на плодовете. Предлагаме ви съвършения десерт за летни жеги!
 

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  1. за основата:
  2. 200 г маслени бисквити
  3. 100 г меко масло
  4. за крема:
  5. 400 г зрели праскови, обелени и нарязани на кубчета
  6. 3 с. л. мед
  7. 250 г маскарпоне
  8. 250 г заквасена сметана
  9. 50 мл прасковен ликьор или амарето
  10. 1 ч. л. ванилена захар
  11. 250 г сметана за разбиване, животинска с масленост 35%
  12. 1 праскова и мента за сервиране
  13.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото. Разстилат се на дъното на малки метални купички на пласт от 0,5 см и се притискат с дъното на чаша. Леденият крем може да се направи и в голяма форма за торта с подвижни стени.

  2. 2.

    За крема прасковите се пасират заедно с меда.

  3. 3.

    Маскарпонето се разбива и към него се добавя заквасената сметана. Отново се разбива кратко на ниски обороти. Добавят се пасираните праскови, ликьорът и ванилената захар. Ако прасковите не са сладки, може да се добавят още малко мед и лъжичка лимонов сок.

  4. 4.

    Течната сметана се разбива на мек крем и се добавя внимателно към прасковената смес, като се разбърква с бъркалка. Сместа се разпределя в купичките върху бисквитите и се замразява 5-6 часа. Сервират се, като формичките се топват за секунди в гореща вода и се обръщат. Гарнират се с резен праскова и стръкче мента.
     

Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари