Парфе Суан
Десертът носи името на Шарл Суан, един от героите на Марсел Пруст, а рецептата е избрана от австралийския писател Джон Бакстър, за да допълни мадлените в менюто на книгата Съвършената вечеря.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 225 г маскарпоне
- 225 г заквасена сметана
- 225 г цедено кисело мляко
- 1 лимон
- 3 с. л. пудра захар
- 6 маслени бисквити
- 2 ч. ч. пресни малини, боровинки или други дребни сезонни плодове
- мента за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Разбъркват се заедно маскарпонето, сметаната, цеденото мляко, захарта, сокът и фино настърганата кора на лимона.
- 2.
На дъното на чаши за вино се натрошава по 1 бисквита. Отгоре се сипват горските плодове на слой от 2 см. Кремът се разпределя и се гарнира отгоре с пресни плодове и стрък мента.
Галерия
Ноем. 2015
Още подобни рецепти
Коментари