Начало За нас Реклама Контакти

Сърдечна баница

Снимка за Сърдечна баница
50
Време за приготвяне: 50 минути + 50 минути за втасване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Когато любовта минава през стомаха, а това е, признайте си, винаги, храната трябва да е безукорна и чувствена. Точно каквато е тази страстна по форма и вкус баница. 

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  1. за тестото:
  2. 10 г прясна мая
  3. 1 ч. л. захар
  4. ½ ч. ч. прясно мляко
  5. 2 ч. ч. брашно
  6. 1 ч. л. сол
  7. 2 с. л. зехтин или олио
  8. ½ ч. ч. вода
  9. 60 г масло за намазване
  10. за пълнежа:
  11. 150 г бекон, ситно нарязан
  12. 1 ч. л. зехтин
  13. 2 яйца
  14. 150 г настъргано пушено топено сирене
  15. 1 яйце за намазване
  16.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маята се разтваря заедно със захарта в 100 мл хладко мляко и 1 с. л. от брашното. Оставя се да шупне за 15 - 20 мин.

  2. 2.

    Брашното се пресява със солта, в центъра му се оформя кладенче и в него се слагат маята, зехтинът, останалото мляко и водата. Омесва се тесто. Разделя се на 6 топчета, които се оставят покрити с кърпа за 10 мин.

  3. 3.

    Пълнежът се приготвя, като в загретия зехтин се слага беконът. Разбърква се 4-5 мин., сваля се от котлона и се добавят яйцата. Разбъркват се, докато леко се сгъстят. Ако има нужда, отново се връща на огъня. Слага се сиренето.

  4. 4.

    Всяко топче се разточва на кръг с диаметър 20 см. Слепват се един върху друг по 3 кръга, като между всеки се маже с масло. Получените 2 кръга се разточват върху намаслена повърхност на големи тънки листи.

  5. 5.

    Върху корите се разпределя плънката. Навиват се на рула и се нарязват на пънчета с дебелина 4 см.

  6. 6.

    Тава се намазва с масло. Пънчетата се подреждат във форма на сърце с пълнежа нагоре на разстояние 1 см едно от друго и се оставят да втасат 40 мин. Намазват се с разбитото яйце. Пекат се в загрята фурна на 210° С за 10 мин., а след това на 180° С за 20 - 30 мин.

  7.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари