Начало За нас Реклама Контакти

Свежо млечно предястие

Снимка за Свежо млечно предястие
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 24 часа за отцеждане на млякото
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Киселото мляко може да се подправи с какво ли не и да се превърне в най-разнообразни салати и предястия. Интересното представяне на кенелите „с две лица“ добавя настроение към богатия им и свеж вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г кисело мляко с масленост 4.5%
  2. 100 г овче сирене
  3. 1 малка скилидка чесън, пресована
  4. 2 с. л. шамфъстък или орехи, смлени
  5. 2 с. л. червен пипер
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Киселото мляко се оставя да се отцеди в двоен слой марля за 24 часа. Разбърква се с натрошеното сирене и чесъна.

  2. 2.

    От млечната смес с помощта на две лъжици се оформят 8 кенела, които се овалват наполовина в смления шамфъстък. Другата половина се поръсва с червен пипер.

  3. 3.

    Поднасят се, полети със струйка зехтин върху пресен хляб.
     


Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари