Свежо млечно предястие
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 24 часа за отцеждане на млякото
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Киселото мляко може да се подправи с какво ли не и да се превърне в най-разнообразни салати и предястия. Интересното представяне на кенелите „с две лица“ добавя настроение към богатия им и свеж вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
Начин на приготвяне
- 1.
Киселото мляко се оставя да се отцеди в двоен слой марля за 24 часа. Разбърква се с натрошеното сирене и чесъна.
- 2.
От млечната смес с помощта на две лъжици се оформят 8 кенела, които се овалват наполовина в смления шамфъстък. Другата половина се поръсва с червен пипер.
- 3.
Поднасят се, полети със струйка зехтин върху пресен хляб.
Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари