Начало За нас Реклама Контакти

Суши със спанак и сусам

Снимка за Суши със спанак и сусам
20
Време за приготвяне: 20 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Явно е, че рибата и оризът не винаги вървят ръка за ръка, когато става въпрос за суши. Зеленчуците също са една добра компания на белите зрънца, особено в съучастие с уникалния вкус на сусама.

СъставНеобходими продукти за 8 парчета

  • 5-6 едри листа от спанак
  • 1 краставица, нарязана на тънки пръчици
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки пръчици
  • 10 черни маслини без костилките
  • 200 г готов ориз за суши
  • за соса:
  • 1 с. л. горчица
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана
  • 1 с. л. заквасена сметана
  •  лимонов сок
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Листата от спанак се попарват за 4-5 сек. във вряща подсолена вода и веднага се слагат в ледена вода, за да не си загубят цвета.

  2. 2.

    Сосът се приготвя, като горчицата се смесва със сметаната и чесъна и се подправя с малко лимонов сок и сол, ако е необходимо.

  3. 3.

    Върху рогозка за суши се поставя фолио за свежо съхранение. Върху него се слага оризът, разпределя се на равномерен пласт, отгоре се слагат ред листа от спанак.

  4. 4.

    В единия край се прави каналче, в което се слага равномерно сосът, отгоре се разпределят пръчиците краставица, чушка и маслини. Завива се стегнато руло, като се внимава фолиото да остане отвън. Овалва се в сусама и се нарязва на кръгчета.


Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари