Овесени хлебчета
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Смесите за безглутенов хляб в магазините са неоправдано скъпи, а всъщност съвсем лесно може да ги замените с овесени ядки. Все пак не прекалявайте с овеса, защото високото съдържание на фибри може да предизвика временно неразположение.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г фини овесени ядки
- 50 г орехи, едро счукани
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. бакпулвер
- ½ ч. л. сода за хляб
- 150 г кисело мляко
- 100 г крем сирене
- 1 яйце
- сусам, мак, челебитка за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Всички съставки се сипват в купа и се разбъркват с лъжица на лепкаво тесто.
- 2.
С лъжица за сладолед се гребват топки, които се слагат в тавичка, застлана с хартия за печене. Поръсват се със семената. Оставят се да постоят 15 мин.
- 3.
Пекат се в загрята фурна на 180° С, докато се зачервят, около 20 мин.
Май 2018
Още подобни рецепти
Коментари