Начало За нас Реклама Контакти

Пиле терияки

Снимка за Пиле терияки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Терияки е японски метод на готвене, при който риба, пиле или друго месо се глазира в саке, мирин и соев сос.

СъставНеобходими продукти за 2-3 порции

  • 500 г пилешки бутчета или крилца
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 4 с. л. олио
  • за маринатата:
  • 2 с. л. саке
  • 4 с. л. лек соев сос
  • 4 с. л. мирин
  • 2 с. л. захар
  • 1 ч. л. настърган джинджифил

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пилешките бутчета се обезкостяват, отделят се кожата и излишната мазнина. Срязват се по дължина наполовина и се нарязват на парчета с големина 5 х 5 см.

  • 2.

    Смесват се продуктите за маринатата. Месото се разбърква с тях и се оставя за 15 мин.

  • 3.

    Половината олио се загрява и в него се слага лукът на умерен огън за 4-5 мин. Изважда се.

  • 4.

    Добавя се останалото олио и се слага пилето да се зачерви от всички страни. Изважда се. Отлива се мазнината. В тигана се добавя марината от пилето. Разбърква се, докато се сгъсти. Връща се лукът и сосът се сервира върху пилето.
     

Подходящи типове вина
Март 2014
Още подобни рецепти
Коментари