Суши с босилек
Способността на ястията да се преобразяват е едно от условията те да се сдобият със световна популярност. Сушито е изключителен пример за това, особено тази италианска вариация с босилек, сушени домати и моцарела. Обединете вкусовете на света с тази фюжън рецепта!
СъставНеобходими продукти за 0
- 2 връзки босилек
- 2 листа нори
- 200 г моцарела
- 100 г мариновани в олио сушени домати
- 200 г готов ориз за суши
Начин на приготвяне
- 1.
Листата босилек се попарват за 1-2 сек. във вряща подсолена вода. Заливат се с ледена вода и се подсушават с кухненска хартия.
- 2.
Моцарелата се нарязва на еднакви дълги пръчици. Сушените домати се отцеждат и подсушават с кухненска хартия.
- 3.
Листът нори се поставя върху рогозка за суши. На 3-4 см от края се слагат пръчиците моцарела, а от двете им страни се подреждат ивици сушени домати. Навива се руло с помощта на рогозката.
- 4.
Листата босилек се подреждат върху пласт фолио за свежо съхранение с гладката повърхност надолу върху рогозката и отгоре се разпределя оризът. В единия край се слага рулото с моцарела и всичко се завива отново на руло. Притиска се добре и се нарязва на кръгчета.
Продуктите са за 2 рула - 16 броя.