Сушеница с грах и чери доматчета
За почитателите на „Традициите от поколения” предлагаме една осъвременена българска рецепта, в която заменихме месото с вкусна сушеница, и тя се превърна в оригинално и красиво ястие, което с увереност може да се поднесе и на гости.
СъставНеобходими продукти за 4
- 300 г Сушеница „Тандем”
- 400 г грах от консерва
- 1 морков, нарязан на кръгчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3 скилидки чесън
- 5-6 чери доматчета
- 2 с. л. олио
- ½ връзка копър
- ½ връзка магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
Морковите, нарязани на кръгчета, се задушават заедно с лука в олиото и малко вода до омекване.
- 2.
Добавя се нарязаната сушеница и се запържва 5-6 минути, след което се прибавят нарязаните на половинки чери доматчета, чесънът и грахът.
- 3.
Ястието се оставя да поври на слаб огън 20-25 минути.
- 4.
Прибавят се копърът и магданозът и се поднася, докато е топло.
- 5.
Повече здравословни и вкусни рецепти ще откриете на: http://www.tandem.bg/recipes.html
- 6.
Съдържание в 100 г Сушеница „Тандем”:
Енергийност 388,5 Ккал
Белтъчини 23,5 г
Въглехидрати 0,5 г
Мазнини 32,5 г
Идея: Можете да сервирате и гарнирате със сос от кисело мляко и копър.