Супа в питка
Предложете на наследниците си тази рецепта за комбинация от супа и салата - ястия, които може и да недолюбват в самостоятелен вариант, но грижливо положени в питка почти сигурно ще предизвикат интереса, а и апетита им. А и вие може вкусно да похапнете с тях.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 глава лук
- 1 с. л. зехтин
- 4 средни картофа, нарязани на малки кубчета
- 1 ч. ч. нарязана на ситно коприва или лапад
- 100 мл заквасена сметана
- 2 ч. ч. зеленчуков или пилешки бульон
- 2 ч. ч. настъргано сирене гауда или кашкавал
- сол на вкус
- 4 големи питки
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се задушава в зехтина, прибавят се картофите и копривата, разбъркват се и се заливат с бульона. Когато картофите се сварят, се прибавя сметаната и се подправя със сол на вкус. Слага се настърганото сирене и се разбърква, докато се разтопи и супата се сгъсти.
- 2.
На питките се отрязва капак и средата се издълбава внимателно. Питките се пълнят със супата и се украсяват с резенчета краставица, черни и зелени маслини, грах и филирани бадеми.