Начало За нас Реклама Контакти

Супа със сирене и гъби

Снимка за Супа със сирене и гъби
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Съчетаването на сирене и зеленчуци в супа не е запазено само за нашенската чорба с киселец. Тази рецепта е с немски произход и използва всички предимства на тази комбинация, като прибавя към нея и гъби.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 1 с. л. олио
  • 1 морков, нарязан на тънки кръгчета
  • 250 г гъби, нарязани на резени
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 1 ч. ч. настъргано сирене чедар
  • 6 парчета топено сирене, нарязани на ситно
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно
    сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загрятото олио се слагат празът и морковите и се разбъркват леко 1-2 мин., след което се добавят гъбите.

  • 2.

    След 2-3 мин. се наливат горещият бульон и млякото. Щом супата заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 15 мин.

  • 3.

    Прибавят се двата вида сирене и се разбъркват на слаб огън, докато се разтопят. Супата не бива да завира повече. Подправя се с копъра и магданоза и се сервира гореща.


Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари