Супа със сирене и гъби
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 1 с. л. олио
- 1 морков, нарязан на тънки кръгчета
- 250 г гъби, нарязани на резени
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 1 л зеленчуков бульон
- 1 ч. ч. настъргано сирене чедар
- 6 парчета топено сирене, нарязани на ситно
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
-
1 с. л. копър, нарязан на ситно
сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятото олио се слагат празът и морковите и се разбъркват леко 1-2 мин., след което се добавят гъбите.
- 2.
След 2-3 мин. се наливат горещият бульон и млякото. Щом супата заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 15 мин.
- 3.
Прибавят се двата вида сирене и се разбъркват на слаб огън, докато се разтопят. Супата не бива да завира повече. Подправя се с копъра и магданоза и се сервира гореща.
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари