Начало За нас Реклама Контакти

Супа с риба и скариди

Снимка за Супа с риба и скариди
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази мощна и морска супа е изключително лесна за приготвяне и е идеалният избор за делнични, а и празнични обеди или вечери.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 с. л. зехтин арбекина
  2. 1 с. л. масло
  3. 1 глава лук, ситно нарязана
  4. 1 стрък селъри, ситно нарязан
  5. 1 морков, ситно нарязан
  6. 500 г филе от риба, нарязано
  7. 400 г морски дарове – миди, скариди, рулца от раци, сварени или сурови
  8. 1 с. л. брашно
  9. 100 г дребна паста
  10. 1 ч. л. 5 билки Провансал
  11. 100 мл портокалов сок
  12. 50 мл вермут
  13. 1 ч. л. кора от портокал
  14. 1 ч. ч. сметана
  15.   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В плитка тенджера се загрява  зехтина и се слагат лук, селъри и морков. Разбъркват се 3-4 мин. Добавя се рибата и се разбърква, докато си смени цвета.

  2. 2.

    Морските дарове, ако са сурови, се слагат едновременно с рибата. Добавя се брашното, налива се 1,5 л вряща вода, посолява се. Оставя се да поври 15 мин.

  3. 3.

    Слагат се провансалските подправки, пастата и морските дарове, ако са сварени. Варят се 5-6 мин. и се сипват портокаловият сок и вермутът. Добавят се протокаловата кора и сметаната. Щом заври, се отстранява от огъня.


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари