Начало За нас Реклама Контакти

Супа с едри скариди

Снимка за Супа с едри скариди
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

"Опитваме, примляскваме, а след това дори сърбаме и докато пикантно подсмърчаме, се чудим колко добри сме били, а никой не го знае." С тези думи създателят на рецептата Драгомир Иванов от блоговете Римската кухня и Вкусни моменти описва последствията от чудната морска супа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г сварени и изчистени едри скариди
  2. 2 с. л. масло
  3. 1 глава лук, ситно нарязан
  4. 2 с. л. доматено пюре
  5. 250 мл бяло вино
  6. 500 мл рибен бульон
  7. 60 г ориз
  8. 300 мл прясна сметана
  9. ½ ч. л. сол
  10. ½ ч. л. кайенски пипер
  11. 1 щипка индийско орехче
  12. 1 портокалово резенче
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се запържва леко в маслото и се добавя пюрето. Разбърква се няколко минути и се гаси с виното. Оставя се 5 - 10 мин. да покъкри.

  2. 2.

    Посолява се на вкус и се поръсва със замах достатъчно от кайенския пипер. Сипва се оризът, похлупва се и се вари около 25 мин.

  3. 3.

    Половината от скаридите се слагат вътре и всичко се смила на крем с пасатор.

  4. 4.

    Налива се бульонът, разбърква се добре и отново се вари около 5 мин. Добавя се сметаната и се пускат и останалите скариди. Подправя се с индийското орехче и изцедения сок от портокаловия резен. Вари се още 5 - 10 мин.
     

Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари