Супа с целина, орехи и синьо сирене
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. масло
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 1 глава целина, нарязана на малки кубчета
- 2 с. л. брашно
- 300 мл прясно мляко
- 300 мл зеленчуков бульон
- 100 г натрошено синьо сирене
- 3 с. л. запечени орехови ядки
- ½ ч. ч. кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се сгорещява и в него се слагат лукът, празът и целината. Разбъркват се на умерен огън 5-6 мин. Слага се брашното, разбърква се и се наливат горещото мляко и врящият бульон. Когато всичко поври 5-6 мин., огънят се намалява и се слагат сиренето и орехите. Разбърква се, докато сиренето се стопи. Посолява се на вкус.
- 3.
Накрая се сипва киселото мляко и се сервира.
Галерия
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари