Начало За нас Реклама Контакти

Супа от тиквички, грах и сирене

Снимка за Супа от тиквички, грах и сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Супите са много важни в малтийската кухня, като зеленчуковите са предпочитани на острова. Тази рецепта е версия на традиционната soppa ta' l-armla, или супата на вдовицата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 с. л. масло
  • 500 г картофи, нарязани на малки кубчета
  • 2 глави лук, ситно нарязани
  • 300 г зелен грах
  • 500 г тиквички, нарязани на малки кубчета
  • 2 с. л. копър, ситно нарязан
  • 300 г котидж сирене, рикота или маскарпоне
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    2 с. л. от маслото се сгорещява и в него се слагат лукът и картофите. Разбъркват се на умерен огън 4-5 мин. Добавя се грахът, разбърква се още 1 мин. Налива се 1 л гореща вода, подправя се със сол и пипер на вкус и се вари, докато омекнат зеленчуците. Пасират се.

  • 2.

    В останалото сгорещено масло се слагат тиквичките. Разбъркват се 3-4 мин., докато се зачервят, подправят се със сол, копър и пипер и се прибавят към супата. Накрая се слага сиренето и 3-4 мин. всичко се оставя на много тих огън.
     


Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари