Супа от тиква
Тази лесна и питателна рецепта за супа ще внесе приятно разнообразие в колекцията ви от ястия за зимния сезон. В нея акцентът пада върху съчетанието между тиква и картофи, обогатено с топено сирене и маслини.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 кубчета зеленчуков бульон
- 250 г картофи
- 750 г тиква
- 2 малки глави лук
- 1 ч. л. зехтин
- 7-8 черни маслини без костилки
- 50 мл течна готварска сметана
- 3 триъгълничета топено сирене
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В литър вода се слагат да се сварят нарязаните картофи, обелената и нарязана на парчета тиква и нарязаният лук. Сипва се зехтинът и отгоре се посипва с натрошения зеленчуков бульон.
- 2.
Когато зеленчуците се сварят, се пасират. Прибавят се нарязаното топено сирене, нарязаните на кръгчета маслини и половината течна сметана. Сместа се слага да ври още 6-7 мин.
- 3.
Супата се сипва в купи или супени чинии и се гарнира със струя сметана и кръгчета маслини.