Супа от телешки език

120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Силните топли подправки като дафиновия лист и бахара са много подходящи за дъхавото месо на езика, но и за студеното време на годината.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 телешки език
- 1 морков, едро нарязан
- 1 глава лук, едро нарязана
- 1 резен целина, нарязана
- 1 дафинов лист
- 3 зърна бахар
- 1 ч. л. черен пипер на зърна
- 500 г кисело мляко
- 500 мл прясно мляко
- 1 с. л. брашно
- 1 жълтък
- 100 г масло
- 1 с. л. лют червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Езикът се измива и се слага да се свари с моркова, лука, целината, дафиновия лист, бахара и черния пипер. Месото се изважда и бульонът се прецежда.
- 2.
Езикът се обелва и се нарязва на кубчета. Залива се с 1 л от бульона и се слага да заври. Посолява се.
- 3.
Жълтъкът се разбива с брашното и се добавят двата вида мляко. Горещата супа бульон се налива на тънка струя към застройката. Връща се на котлона за кратко.
- 4.
Сервира се със запърженото масло с лютия пипер.
Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари