Супа от сом
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Залятата от вода Акадиана изобилства от риба, но каналният сом е най-предпочитан за готвене. Дали на ароматна супа или на не по-малко уханна яхния мустакатият хищник е чест гост на кадиените.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 голяма глава лук, ситно нарязана
- 3 стръка селъри или 1 голям резен целина, ситно нарязани
- 4 скилидки чесън, ситно нарязани
- 1 с. л. царевично олио
- 3 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
- 1 дафинов лист
- 1 резен портокал заедно с кората
- 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. мащерка, ситно нарязана
- 600 г филе от сом или друга риба
-
черен и кайенски пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В тенджера се загрява олиото и в него се запържват лукът, селърито и чесънът за 3-4 мин. Добавят се доматите, дафиновият лист, резенът портокал, магданозът, солта, мащерката и двата вида пипер. Заливат се с 2 л вода и се оставят да поврат 15 мин.
- 2.
Прибавя се нарязаната риба и се вари още 10 мин. Изваждат се дафиновият лист и резенът портокал и се поднася.
Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари