Начало За нас Реклама Контакти

Супа от сом

Снимка за Супа от сом
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Залятата от вода Акадиана изобилства от риба, но каналният сом е най-предпочитан за готвене. Дали на ароматна супа или на не по-малко уханна яхния мустакатият хищник е чест гост на кадиените.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 голяма глава лук, ситно нарязана
  • 3 стръка селъри или 1 голям резен целина, ситно нарязани
  • 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 с. л. царевично олио
  • 3 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 1 дафинов лист
  • 1 резен портокал заедно с кората
  • 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. мащерка, ситно нарязана
  • 600 г филе от сом или друга риба
  •  черен и кайенски пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    В тенджера се загрява олиото и в него се запържват лукът, селърито и чесънът за 3-4 мин. Добавят се доматите, дафиновият лист, резенът портокал, магданозът, солта, мащерката и двата вида пипер. Заливат се с 2 л вода и се оставят да поврат 15 мин.

  • 2.

    Прибавя се нарязаната риба и се вари още 10 мин. Изваждат се дафиновият лист и резенът портокал и се поднася.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари