Супа от риба и скариди
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Макар и месец преди откриването на риболовния сезон спокойно можете да се подготвите за него с бърз набег до магазина и тази традиционна рибена супа обогатена с вкусни скариди.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г филе от речна риба - шаран, сом, щука, нарязано на парчета
- 1 ч. ч. замразени скариди
- ½ корен пащърнак, нарязан на дребно
- 1 малък резен корен целина, нарязана на дребно
- 1 морков, нарязан на дребно
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 дафинов лист
- ½ ч. ч. бяло вино
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. брашно
- лимонов сок на вкус
- сол на вкус
- 2 с. л. нарязан копър за гарниране
- чесън, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятата мазнина се запържват леко целината, морковът, пащърнакът, дафиновият лист, празът и чесънът. Прибавя се брашното, разбърква се 1 мин. и се залива с 1 1/4 л гореща вода и виното.
- 2.
Щом всичко заври, се прибавя рибата. Посолява се на вкус.
- 3.
След 10 мин. се прибавят скаридите. След още 5 мин. супата се отстранява от огъня, подправя се с лимонов сок и чесън и се сервира с пресен копър.
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари