Начало За нас Реклама Контакти

Супа от мунг боб

Снимка за Супа от мунг боб
60
Време за приготвяне: 1 час + 12 часа за накисване
I
Степен на трудност - Лесна

Зелените бобчета мунг са известни най-вече в покълналата си форма, но и като вариво те с чудесен източник на полезни вещества и на приятен вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. мунг боб
  • 2 с. л. олио
  • 1 връзка пресен лук, ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 морков, нарязан на малки кубчета
  • 1 резен целина, нарязан на малки кубчета
  • 1 ч. л. кимион на зърна
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 100 г спанак, пресен или замразен, нарязан
  • 1 ч. ч. кокосово мляко, по желание
  • 3 с. л. прясна мента, нарязана
  •  сол и лимонов сок на вкус 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бобът се измива, покрива се с вода и се накисва за 12 часа. Отцежда се и се измива отново.

  • 2.

    Олиото се загрява и в него се слагат лукът, чесънът, морковът и целината. Разбъркват се на умерен огън 4-5 мин. Прибавят се кимионът и гъбите и се разбъркват още 3-4 мин.

  • 3.

    Слага се бобът и се залива с 2 л вода или бульон. След като заври, се оставя да къкри на тих огън около 40 мин. или докато омекне бобът. Добавя се спанакът. Налива се кокосовото мляко и се посолява. Оставя се да поври още 1-2 мин. Слагат се ментата и лимонов сок на вкус и се поднася.

  •  
Апр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари