Начало За нас Реклама Контакти

Супа от кисело зеле и колбаси

Снимка за Супа от кисело зеле и колбаси
120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар супата kapustnica в Словакия да се яде почти само по Коледа и Нова година, ние смятаме, че тя е подходяща за целия зимен сезон, или поне докато киселото зеле става за нещо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг кисело зеле, ситно нарязано
  2. 1,5 л вода
  3. 1 ч. ч. бяло вино
  4. 400 г свински врат с кост
  5. 1 ч. л. зърна черен пипер
  6. 1 ч. л. ким
  7. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  8. 1 дафинов лист
  9. 1 с. л. сушени манатарки, ситно нарязани
  10. 2 глави лук
  11. 2 цели зърна карамфил
  12. 2 зелени ябълки
    1. 1 с. л. червен пипер
    2. 1 ч. л. лют червен пипер
  13. 200 г бекон, нарязан на кубчета
  14. 200 г кренвирши в естествена обвивка
  15. 200 г наденици или дебърцини
  16. 100 г заквасена сметана
  17. 1 с. л. брашно
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зелето се слага заедно със соковете и виното в голяма тенджера и се покрива с водата. Слага се да заври. Добавят се свинският врат, черният пипер, кимът, дафиновият лист, чесънът, гъбите, целите глави лук, на които са забодени карамфилчетата и целите ябълки, с отстранени дръжки. Всичко се оставя да поври на тих огън, докато месото омекне и се отдели от костите и ябълките се напукат.

  2. 2.

    Супата се посолява на вкус. Добавят се червеният пипер и лютият пипер. Месото се нарязва и се връща в супата. Отстраняват се дафиновият лист, лукът и люспите на ябълките.

  3. 3.

    Колбасите се нарязват на кръгчета. В тиган се слага беконът и се разбърква, докато се зачерви. Добавят се останалите колбаси. Разбъркват се, докато се зачервят. Слагат се в супата и се оставят да поврат още 10 мин.

  4. 4.

    Сметаната се разбърква с брашното и с нея се застройва супата.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари