Начало За нас Реклама Контакти

Супа от джолан и мляко

Снимка за Супа от джолан и мляко
120
Време за приготвяне: 120 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Хитроумната и вездесъща у нас шкембе чорба лесно и вкусно може да бъде направена и със сочното месо от джолана, както ще разберете, когато приготвите тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 750 г телешки джолан с кост
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч. ч. прясно мляко
  • 125 г краве масло
  • 2 с. л. червен пипер
  • за заливката:
  • 2–3 скилидки чесън, скълцани
  • 3 ч. л. оцет
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Джоланът се слага да се вари в подсолена вода около 1–1,5 часа, докато месото започне да се отделя от костта. Изважда се и месото се нарязва на ситно, след което се връща да поври още 10 – 15 мин., като към течността се прибавят две скилидки чесън. Сипват се две чаши прясно мляко и се оставя да ври на много тих огън.

  • 2.

    Отделно се приготвя застройка, като се разтопява маслото и в него се разбъркват 2 с. л. нелют червен пипер. Прибавя се от бульона, в който е вряло месото и с тази смес се застройва супата.

  • 3.

    Приготвя се заливка от скълцан чесън, оцет, няколко капки вода и сол и се поднася с нея.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари