Начало За нас Реклама Контакти

Супа от червено цвекло

Снимка за Супа от червено цвекло
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

През януари у нас традиционно се измерват най-ниските температури през годината. И когато навън се пукат дърво и камък от студ, организмът ни е особено податлив на атаките на всякакви вируси. В такъв случай помага само едно! Извадете големия чук под формата на една чорбица от червено цвекло, едно типично зимно ястие, което на всичкото отгоре ще ни зареди и с ценни витамини! Това е перфектната ударна сила срещу всякакви настинки и анемията!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 350 г сварено червено цвекло
  • 4 с. л. портокалов сок
  • 200 г пресни или замразени червени боровинки
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1ч. л. табаско или друг лютив сос
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 4 ч. л. изцедено кисело мляко
  • 1 с. л. червени боровинки
  • стръкче джоджен

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Боровинките се заливат с 1 ч.ч. вода и се слагат да заврат.

  2. 2.

    Цвеклото се нарязва на парчета и се пасира. Прибавят се боровинките и киселото мляко. Пасира се отново и се прецежда.

  3. 3.

    Супата се подправя с лютивия сос, сол и пипер на вкус. Охлажда се в хладилника.

  4. 4.

    Поднася се с лъжичка мляко, няколко боровинки и листенце джоджен.


Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари