Начало За нас Реклама Контакти

Супа от червен боб и паста

Снимка за Супа от червен боб и паста
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Из целия Апенински полуостров не се колебаят да комбинират пастата с фасул, нахут и какви ли не други варива. Тази супа е идеален пример за италианската кулинарна решителност. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. сварен червен боб
  • 2 л зеленчуков бульон
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 морков, ситно нарязан
  • 3 стръка пресен лук или 1 глава лук, ситно нарязани
  • 4 с. л. целина, ситно нарязана
  • 1 ч. ч. домати от консерва, ситно нарязани
  • ½ ч. ч. дребни макарони или друг вид паста
  • за соса:
  • 1 връзка магданоз, нарязан
  • ½ връзка джоджен, ситно нарязан
  • 100 мл extra virgin зехтин Arbequina
  • 50 мл балсамов оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 1 сушена люта чушка, натрошена, по желание
  • ½ ч. л. морска сол
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бульонът се слага да заври заедно с морковите, зехтина, целината, лука и доматите. Оставя се на умерен огън 15 мин.

  • 2.

    Добавят се макароните и бобът. Посолява се на вкус. Оставя се да поври още 10 мин. или докато се свари пастата.

  • 3.

    Всички продукти за соса се пасират заедно. Супата се сипва в купички и се поднася с лъжица от соса.
     


Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари