Супа от червен боб и паста
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Из целия Апенински полуостров не се колебаят да комбинират пастата с фасул, нахут и какви ли не други варива. Тази супа е идеален пример за италианската кулинарна решителност.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. сварен червен боб
- 2 л зеленчуков бульон
- 1 с. л. зехтин
- 1 морков, ситно нарязан
- 3 стръка пресен лук или 1 глава лук, ситно нарязани
- 4 с. л. целина, ситно нарязана
- 1 ч. ч. домати от консерва, ситно нарязани
- ½ ч. ч. дребни макарони или друг вид паста
- за соса:
- 1 връзка магданоз, нарязан
- ½ връзка джоджен, ситно нарязан
- 100 мл extra virgin зехтин Arbequina
- 50 мл балсамов оцет
- 2 скилидки чесън
- 1 сушена люта чушка, натрошена, по желание
-
½ ч. л. морска сол
Начин на приготвяне
- 1.
Бульонът се слага да заври заедно с морковите, зехтина, целината, лука и доматите. Оставя се на умерен огън 15 мин.
- 2.
Добавят се макароните и бобът. Посолява се на вкус. Оставя се да поври още 10 мин. или докато се свари пастата.
- 3.
Всички продукти за соса се пасират заедно. Супата се сипва в купички и се поднася с лъжица от соса.
Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари