Начало За нас Реклама Контакти

Студена супа от авокадо със зелена салца

Снимка за Студена супа от авокадо със зелена салца
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Напоследък все повече рецепти от Латинска Америка навлизат в кулинарното ни ежедневие. Вдъхновена от мексиканското гуакамоле, нашият шеф готвач Ивелина Иванова ви предлага тази студена кремсупа от авокадо, пикантно гарнирана с класическа салца.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. зрели плода авокадо
  2. 4 с. л. сок от лимон
  3. 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  4. 200 мл студен зеленчуков бульон
  5. 400 мл студено прясно мляко
  6. 100 мл заквасена сметана
  7. 1 к. л. сос табаско
  8. 1 с. л. зехтин
  9.  морска сол и черен пипер на вкус
  10.  магданоз за гарниране
  11. за салцата:
  12. домата, нарязани на ситно, без семките
  13. 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  14. зелена люта чушка, нарязана на ситно
  15. 1 стрък целина, нарязан на ситно
  16. 1 с. л. нарязан магданоз
  17. 1 с. л. сок от лимон
  •  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Първо се приготвя салцата. Смесват се доматите, лукът, чушката, магданозът и целината. Поръсват се с лимоновия сок и се слагат в хладилника.

  2. 2.

    Авокадото се обелва и се слага да се пасира заедно с лимоновия сок, чесънъ и бульона. Прибавят се млякото, сметаната и табаското. Посолява се на вкус.

  3. 3.

    Супата се сервира в охладени стъклени чаши. Отгоре се слага по лъжица от салцата, листенце магданоз и малко зехтин. Поръсва се с пипер и морска сол.

Съвет:
Пасирайте авокадото преди поднасяне, за да не загуби супата зеления си цвят. Може да прибавите и бучка лед в чашата.

Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари