Начало За нас Реклама Контакти

Студена салата от паста и яйца

Снимка за Студена салата от паста и яйца
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пастата дава огромни възможности за изява на продуктите, с които е приготвена, така че много лесно и успешно може да импровизирате върху тази рецепта. Разбира се, ако спазите стриктно нашето предложение, в никакъв случай няма да сте разочаровани, напротив - ще ви е много, много вкусно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г фарфале, фузили или друг вид паста
  • 200 г месо от печено или пушено пиле/пуйка, нарязано на кубчета
  • 4 сварени кокоши или 8 пъдпъдъчи яйца, срязани на две или на четири
  • 1 краставица, нарязана на пръчици
  • 1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
  • 8 чери доматчета
  • 2 с. л. маслини, нарязани
  • 2 стръка зелен лук, по желание
  • за заливката:
  • 1 малка люта чушка, нарязана на ситно
  • 1 с. л. нарязани листа босилек
  • 1 с. л. листа магданоз
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. балсамов оцет
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пастата се сварява според инструкциите на опаковката, отцежда се и се слага в купа. Добавят се месото, яйцата, краставицата, чушката, доматите, маслините и лукът.

  2. 2.

    В купа се смесват лютата чушка, босилекът, магданозът, зехтинът и оцетът. Всичко се пасира и се посолява.

  3. 3.

    Салатата се обърква със заливката и се сервира.


Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари