Студена салата от паста и яйца
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Пастата дава огромни възможности за изява на продуктите, с които е приготвена, така че много лесно и успешно може да импровизирате върху тази рецепта. Разбира се, ако спазите стриктно нашето предложение, в никакъв случай няма да сте разочаровани, напротив - ще ви е много, много вкусно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г фарфале, фузили или друг вид паста
- 200 г месо от печено или пушено пиле/пуйка, нарязано на кубчета
- 4 сварени кокоши или 8 пъдпъдъчи яйца, срязани на две или на четири
- 1 краставица, нарязана на пръчици
- 1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
- 8 чери доматчета
- 2 с. л. маслини, нарязани
- 2 стръка зелен лук, по желание
- за заливката:
- 1 малка люта чушка, нарязана на ситно
- 1 с. л. нарязани листа босилек
- 1 с. л. листа магданоз
- 4 с. л. зехтин
- 2 с. л. балсамов оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пастата се сварява според инструкциите на опаковката, отцежда се и се слага в купа. Добавят се месото, яйцата, краставицата, чушката, доматите, маслините и лукът.
- 2.
В купа се смесват лютата чушка, босилекът, магданозът, зехтинът и оцетът. Всичко се пасира и се посолява.
- 3.
Салатата се обърква със заливката и се сервира.
Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари