Начало За нас Реклама Контакти

Стек с козе сирене и маслини

Снимка за Стек с козе сирене и маслини
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Телешкото месо се готви или много кратко или много продължително. Поднасяме ви идея за първия вариант. А тази спешна рецепта включва и ароматен сос от козе сирене, което прави 25-те минути за приготвянето й наистина ползотворни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 парчета телешко бонфиле по 200 г всяко
  • 150 г козе сирене, кашкавал или топено сирене
  • 1 скилидка чесън, скълцана
  • 100 г черни и зелени маслини, нарязани на кръгчета
  • 5 с. л. зехтин
  •   сок и настъргана кора от ½ лимон
  •   сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се посоляват леко и се поръсват с пипер. Намазват се със зехтин и се слагат да се запекат в сух тиган по 4-5 мин. от всяка страна.

  2. 2.

    Смесват се в тиган останалият зехтин, маслините, чесънът, сокът и кората на лимона и се слагат да се сгорещят. Прибавя се натрошеното сирене, разбърква се и се заливат стековете. Поднасят се със зелена салата.


Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари