Стек с козе сирене и маслини
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Телешкото месо се готви или много кратко или много продължително. Поднасяме ви идея за първия вариант. А тази спешна рецепта включва и ароматен сос от козе сирене, което прави 25-те минути за приготвянето й наистина ползотворни.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 парчета телешко бонфиле по 200 г всяко
- 150 г козе сирене, кашкавал или топено сирене
- 1 скилидка чесън, скълцана
- 100 г черни и зелени маслини, нарязани на кръгчета
- 5 с. л. зехтин
- сок и настъргана кора от ½ лимон
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филетата се посоляват леко и се поръсват с пипер. Намазват се със зехтин и се слагат да се запекат в сух тиган по 4-5 мин. от всяка страна.
- 2.
Смесват се в тиган останалият зехтин, маслините, чесънът, сокът и кората на лимона и се слагат да се сгорещят. Прибавя се натрошеното сирене, разбърква се и се заливат стековете. Поднасят се със зелена салата.
Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари