Начало За нас Реклама Контакти

Стек с ароматно пикантно масло и ганитура от бейби моркови

Снимка за Стек с ароматно пикантно масло и ганитура от бейби моркови
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В това ястие телешкото месо е по-апетитно от всякога благодарение на допълненията към него, които подчертават качествата му. Поднесено с фина гарнитура от бейби моркови и леко подлютеното масло, то се превръща в чудесно празнично предложение.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 парчета телешко бонфиле с дебелина 2 см
  • 1 с.л. шарен пипер
  • 1 с.л. олио
  • За пикантното масло:
  • 100 г меко краве масло
  • 1 червена люта чушка
  • 1 ч.л. MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки
  • За гарнитурата:
  • 600 г малки морковчета
  • 1 с.л. стопено краве масло
  • 1 кубче Костиля бульон
  • 3 с.л. бяло вино
  • 1 с.л. копър, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Морковите се поставят върху хартия за печене. Върху тях се натрошава Костиля бульонът и се заливат с виното и маслото. Опаковат се добре в хартията и се слагат да се пекат в загрята на 200° С фурна за 20 мин.

  2. 2.

    Лютата чушка се нарязва на ситно, като се отстраняват семената. Маслото се разбърква добре с нея и с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки. Оформя се като салам, завива се във фолио и се слага във фризера. Шареният пипер се счуква и с него се натриват парчетата месо от всички страни.

  3. 3.

    Стековете се пекат в загрят грил-тиган или на скара по 2 мин. от всяка страна за сурово, по 4 мин. за средно изпечено и по 6 мин. за добре изпечено. Всеки стек се гарнира с по две резенчета от втвърденото ароматно масло и с печени морковчета.

Вариации - * Вместо бейби моркови, могат да се изпекат и големи, нарязани на пръчици. * Към маслото може да се прибави кора и сок от лимон.

Галерия
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари