Стек с ароматно пикантно масло и ганитура от бейби моркови
В това ястие телешкото месо е по-апетитно от всякога благодарение на допълненията към него, които подчертават качествата му. Поднесено с фина гарнитура от бейби моркови и леко подлютеното масло, то се превръща в чудесно празнично предложение.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 парчета телешко бонфиле с дебелина 2 см
- 1 с.л. шарен пипер
- 1 с.л. олио
- За пикантното масло:
- 100 г меко краве масло
- 1 червена люта чушка
- 1 ч.л. MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки
- За гарнитурата:
- 600 г малки морковчета
- 1 с.л. стопено краве масло
- 1 кубче Костиля бульон
- 3 с.л. бяло вино
- 1 с.л. копър, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Морковите се поставят върху хартия за печене. Върху тях се натрошава Костиля бульонът и се заливат с виното и маслото. Опаковат се добре в хартията и се слагат да се пекат в загрята на 200° С фурна за 20 мин.
- 2.
Лютата чушка се нарязва на ситно, като се отстраняват семената. Маслото се разбърква добре с нея и с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки. Оформя се като салам, завива се във фолио и се слага във фризера. Шареният пипер се счуква и с него се натриват парчетата месо от всички страни.
- 3.
Стековете се пекат в загрят грил-тиган или на скара по 2 мин. от всяка страна за сурово, по 4 мин. за средно изпечено и по 6 мин. за добре изпечено. Всеки стек се гарнира с по две резенчета от втвърденото ароматно масло и с печени морковчета.
Вариации - * Вместо бейби моркови, могат да се изпекат и големи, нарязани на пръчици. * Към маслото може да се прибави кора и сок от лимон.