Начало За нас Реклама Контакти

Стек на тиган със сос от синьо сирене

Снимка за Стек на тиган със сос от синьо сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Дори и в най-спартански обзаведената кухня, в която няма ни една тенджера, или пък хора, нанесли се току-що в нова къща, винаги ще се намери един тиган. В случай че ви обземе необуздан глад, с помощта на този съд и поне един котлон ще можете да сътворите цяло вълшебство, а мъжката част от вашето семейство ще ви падне в краката от благодарност.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 телешки стека по 200 г от контрафилето
  • 100 г синьо сирене
  • 30 г масло
  • 5 с. л. заквасена сметана
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • 2 с. л. коняк, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се натрива със сол и черен пипер. В тиган се слагат 1 лъжица от маслото и в него се пекат стековете по 4-6 мин. от всяка страна. Изваждат се и се слагат на топло.

  2. 2.

    Смесват се настърганото сирене и сметаната.

  3. 3.

    Останалата мазнина от печенето се изхвърля, в тигана се налива конякът, загрява се, запалва се. Слагат се останалото масло и сметановата смес. Всичко се разбърква внимателно.

  4. 4.

    Стековете се сервират със соса.


Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари