Начало За нас Реклама Контакти

Средиземноморски шишчета с лимон и маслини

Снимка за Средиземноморски шишчета с лимон и маслини
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 300 г телешко филе, нарязано на 20 много тънки филийки
  • 50 г пушена шунка, нарязана на лентички, 4 х 5 см
  • 2 с.л. зехтин
  • 40 маслини
  • 20 парченца лимон, нарязани много тънко
  •   салвия
  •   сол
  •   пипер
  • за маринатата:
  • 1 скилидка пресован чесън
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. розмарин
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 к. л. кора от лимон, настъргана
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. лимонов сок
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Парчетата филе се посоляват, поръсват се с пипера и салвията. В средата на всяко филе се слага парче шунка и се завива на рулце.

  2. 2.

    Приготвя се маринатата, като всички продукти се смесват.

  3. 3.

    Рулцата се изпържват от всички страни в загретия зехтин. В края на пърженето се прибавя половината от маринатата.

  4. 4.

    На всяко шишче се нанизва маслина, резен лимон, рулце от филето, пак маслина. Шишчетата се поставят отново в тигана, поръсват се с останалата марината, сгорещяват се и се сервират.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари