Средиземноморски шишчета с лимон и маслини
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 300 г телешко филе, нарязано на 20 много тънки филийки
- 50 г пушена шунка, нарязана на лентички, 4 х 5 см
- 2 с.л. зехтин
- 40 маслини
- 20 парченца лимон, нарязани много тънко
- салвия
- сол
- пипер
- за маринатата:
- 1 скилидка пресован чесън
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 ч. л. розмарин
- 1 ч. л. мащерка
- 1 к. л. кора от лимон, настъргана
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. лимонов сок
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Парчетата филе се посоляват, поръсват се с пипера и салвията. В средата на всяко филе се слага парче шунка и се завива на рулце.
- 2.
Приготвя се маринатата, като всички продукти се смесват.
- 3.
Рулцата се изпържват от всички страни в загретия зехтин. В края на пърженето се прибавя половината от маринатата.
- 4.
На всяко шишче се нанизва маслина, резен лимон, рулце от филето, пак маслина. Шишчетата се поставят отново в тигана, поръсват се с останалата марината, сгорещяват се и се сервират.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари