Спанак по римски
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг млад спанак
- 2 с. л. зехтин Extra Light
- 1 с. л. масло
- 2 скилидки чесън, пресовани заедно с люспата
- 100 г стафиди
- 100 г кедрови ядки
- средизеноморска солна вкус
-
пипер меланжна вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Загряват се маслото и зехтинът. Слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен и се отстранява.
- 2.
Добавят се стафидите и ядките и се разбъркват, докато леко се зачервят кедровите ядки. Слага се спанакът и се разбърква, докато завехне. Подправя се със сол и пипер на вкус.
Подходящи типове вина
Окт. 2015
Още подобни рецепти
Коментари