Спагети с гъби и ядки
Гъбите, ядките и спанакът са очевидните добри партньори във всяко едно ястие, заради обединяващия ги землист вкус, който чудесно изпъква на фона на неутралната паста и накиселяващия привкус на доматите в тази бърза рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4
- 3 с. л. зехтин
- 100 г кедрови ядки или едро нарязани орехи
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън
- 400 г гъби, нарязани на едро
- 200 г пресен спанак или замразен
- 2 домата, обелени и нарязани на кубчета или 200 г чери домати
- 500 г спагети
- пресен босилек или магданоз на вкус
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Една супена лъжица от зехтина се загрява и в него се изпържват кедровите ядки, докато леко се зачервят. Изваждат се.
- 2.
В същия съд се добавя 1 с. л. зехтин и се запържват лукът и чесънът, добавят се гъбите. Когато поомекнат, се слагат спанакът и доматите за 1-2 мин. Подправя се със сол и пипер на вкус.
- 3.
Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, прецеждат се и се разбъркват с 1 с. л. зехтин. Върху тях се сипват зеленчуците и се поръсват с пресния босилек и ядките