Начало За нас Реклама Контакти

Сотирани пресни картофи

Снимка за Сотирани пресни картофи
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Деликатният вкус на пресните картофки е забележителен с това, че се нуждае от малък брой ароматни поддръжници, за да достигне върха си. В тази класическа рецепта това са зехтинът, маслото, чесънът и копърът.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 1 кг по-дребни пресни картофи
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 2 с. л. масло
  4. 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  5. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  6.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се измиват добре, без да се белят, заливат със студена вода и се слагат да заврат. След като поврат 10 мин., се прецеждат и подсушават добре. Охлаждат се. По-едрите картофи се срязват на половина.

  2. 2.

    В тиган с незалепващо покритие се загряват зехтинът и маслото. Добавят се картофите и се разбъркват на умерен огън около 10 мин. или докато се зачервят добре от всички страни.

  3. 3.

    Посоляват се и се добавят чесънът и копърът. Разбъркват се още около 1 мин. и се сервират.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари